tiistai 14. lokakuuta 2008

Lämpö nousee!

Eilen illalla mittailin lämpöä. Näytti 38.2´c. Edelleen siis odotellaan, että se lähtee laskemaan, niin pystyy ajankohtaa arvioimaan.
Kuumemittarista on tullut niin mukava juttu, että mami loikkii karkuun, kun edes kävelen lähelle hyllyä, jolla mittari on.On kuitenkin käyttäytynyt hyvin, ja antaa mittaa lämmön. Yritin eilen kyllä selventää, että oikeesti, mittaisin lämmön kainalosta, jos se olisi mahdollista... Mittareitakin on nykyään kaikenlaisia. Koirilla on oma, "nopea" digi mittari. Korvamittarista en usko olevan koiralle hyötyä? Mutta se sellainen hassu uusi mittari, jonka yksi toverini oli ostanut. Mittaa lämmön muutamassa sekunnissa, eikä tarvinnut muuta kuin osoittaa otsaan sillä laitteella. Kertoi myös sen toimivan koiralle, mutta toistaiseksi, meillä tarvitaan tuota mittaria niin vähän koirilla, että tuollaiseen ihmeteknologiaan sijoittaminen ei nyt ole kait ensimmäinen ostos... Tosin, koska odotamme myös toisia pentuja, niin jos tuo nykyinen mittari piiputtaa, niin ainahan sitä voi katsoa, mitä on tarjolla. Uskon kyllä, että jos tuo mittari on nyt piipannut jo usean vuoden ajan, niin taidan ostaa toisen tuollaisen ale 10e mittarin...

Mami voi hyvin. Pennut ilmeisesti painavat sisä putkia niin, että pisua ei pysty kunnolla pidättämään. Eilen tuli päivällä sisälle, samoin aamulla. Mutta aamun pisu tulikin pentulaatikkoon! Olikohan jotain mielenilmausta...? Pakkikin taitaa olla sekaisin, sillä melkoista nugaata neito tuuttaa, ja paljon. Ruokahan on tätsylle nyt vaihdettu. Eli on syönyt penturuokaa nyt alle viikon. Eläinlääkärin mielestä pennut näyttivät röntgenissä siltä, että mahtuvat ulos ilman ylimääräistä ohjelmaa. Johtuisikohan se juurikin siitä, että koira ei ole syönyt penturuokaa? Edelliset podengon pennut olivat melkoisia klönttejä, ainakin sille nartulle, joten epäilin heti, että johtuikohan se hyvissä ajoin vaihdetusta penturuuasta... Onhan se kuitenkin melkoisen jytyä tavaraa... Mami syö 1st Choice small & medium breed puppy ( www.1stchoice.fi )penturuokaa, jota sitten jatkossa pennuillekkin. Tämä on ensimmäinen pentue, mille tätä ruokaa koitan. Toivottavasti tulee hyvä tulos ruuasta. Lisäksi mami vetelee nyt raakaa lihaa + yrjölänpuuroa. Liha sulaa paremmin yleisesti, kuin nappulat, joten tämä sen takia, jotta mami saisi mahdollisimman paljon hyödynnettyä. Mukaan on välillä lurahtanut hieman maksalaatikkoakin, jota mami vetää erittäin hyvällä ruokahalulla. Tämä maksalaatikko on muuten ollut muidenkin suosikki! Iskä koira Tarmo syö reissussa vain, jos kaveri Vareksella on mukana repussa, tätä ihme ainesta. Lainakoira Dori, joka ei meinannut alkuun syödä, hotkii maksalaatikolla höystetyn ruokansa hetkessä!! =)
Tämä ei ole oma reseptini, vaan sitä maksalåådaa saa kennelrehu autosta ( www.kennelrehu.fi ).

Ruuasta on hyvin paljon mielipiteitä. Itse olen kovin tarkka,mitä ja miten koirani syövät. Myyn itse koiranruokia, ja asiaan on ollut pakko perehtyä. Koiranhoitaja on meillä aina ihan pää pyörällään, koska purkkeja ja nyssäköitä on miljoonittain. mm. valkosipulin käyttö, on aiheuttanut paljon eriäviä mielipiteitä. Laidasta laitaan olen kuullut juttuja. Toiset ovat sitä mieltä, että valkosipuli on tappavaa myrkkyä, ja toiset vannovat sen nimeen, mielettömänä ihmeaineena! Itse olen kallistunut ihmeaineen puoleen, mutta en vanno sen nimeen. Omilla koirillani huomaan mm. valkosipulin hyödyt siinä, ettei esim. hyttyset vaivaa niin paljoa jos ollenkaan. Ruoka maistuu hyvin. Koirat ei juurikaan sairastele. ym. Huonoa on se, että perästä kuuluu, kun on valkosipulia syöty. Pruppaillaan ja haistaan. Skeidakin menee löysäksi tästä. Joten. Koirat syövät valkosipulia siis hyvin maltillisia määriä, ja sekin kuivattua ja rouhittua valkosipulia.

Mami saa ruuan lisäksi pellava öljyä, ja pentujen syntymän jälkeen sitten tarvittaessa muitakin mammoille sopivia "lisäaineita". Turkki menee kuitenkin huonoksi, joten siksi öljyä. Hyvin huomasi, kun kotona koirilta oli hetken öljy loppu, ei kiillä turkki enään samoin!

No niin, eiköhän ole taas löpisty tarpeeksi, tälle päivälle. Huomenna onkin jo torstai, ja H- hetki lähestyy! Sama fiilis on joka kerta synnytystä odottaessa, ja taisi olla kakaranakin, kuin jouluna iltaa odottaisi, että pääsee repimään lahjat auki... !