keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Vauhti on kovaa!

Pennuilla kaiken suhteen. Ne juoksee kovaa, ne kasvaa kovaa vauhtia, ne puree kovaa ne kakkeloi kovaa vauhtia... Nyt ne ovat kyllä kaikista mukavimmassa vaiheessa. Raaskiikos niistä luopua? =)

Viimoinenkin poika löysi uuden ihmisen itselleen, ja Stara on siis nykyään "Kamu". Kummallista,mutta eipäs ole koskaan aijemmin ollut näin paljon "tyhjiä arpoja" liikenteessä uusien kotien suhteen... Aikaisemmin jos joku on pentua varaillut, on hän myöskin pennun ottanut. Haluaisinkin sanoa kaikille teille, jotka mahdollisesti harkitsette pennun ottamista, että pentu ei ole mikään stoccan pehmolelu, eli sen ottaminen on mietittävä. Ei vain varailla. Kyse on myös elävästä olennosta, ja mielestäni on epäkorrektia haluta, ja sitten ei halutakkaan. Ymmärrän, jos eteen tulee esteitä. Aina on mahdollista että elämäntilanteet vaihtuvat ja tulee ongelmia ja muuta, mutta se päätös, että koira otetaan, PITÄÄ tehdä ENNEN kuin aletaan etsiä sitä pentua. Meille saa tulla tutustumaan aikuisiin koiriin ja pentuihinkin, mutta mielestäni on ok, sanoa se etukäteen. Tämä on kuitenkin iso päätös, ottaa pentu, enkä missään tilanteessa halua, että se ostopäätös tehdään hetken mielijohteesta. Rotuun voi perehtyä monessa paikassa, ja varmasti moni kasvattaja voi jutustaa puhelimitse tai paikan päällä.

Jos kasvattajalta vaaditaan isolla kädellä vastuuta, niin kyllä minä kasvattajana haluan sitä toiseltakin puolelta. Kasvattajakin voi sanoa, ettei myy pentua, mikäli uusi koti ehdokas ei miellytä, joten...
Toivoisinkin ihmisten miettivän asiaa tarkasti, ennen kuin ryntää sähköpostiin ja "varaa" pentua...

Pentusista koitan saada otettua kuvia vielä. Lauantaina lähtee siis ensimmäinen kaveri! Voi, voi...=( Noh,hymyä huulessä, Toores poika saa varmasti hyvän kodin! =) Samoin kuin kaikki muutkin vauverot =)

*

Ei kommentteja: