perjantai 25. kesäkuuta 2010

Uusia kokemuksia!



Näinhän siinä kävi, ensimmäinen pentue, joka alkoi syntymään yöllä (maxi väsy) ja ensimmäinen pentue, joka osittain keisarinleikattiin. Kaksi kokemusta rikkaampana, ja hillitön määrä pentuja, 9kpl! Kaikki voivat hyvin, ainakin olosuhteisiin nähden.

Viivi siis aloitti synnyttämään viime yönä, ja runsaiden ponnistelujen jälkeen, ei tulosta tullut, joten lähdimme lääkäriin. Ensimmäinen ja ainut oikeasti syntynyt pentu, syntyi matkalla autolle, pihalla! Loppuja ei alkanut kuulumaan, vaikka lääkäri koitti useampaa eri asiaa. Ponnistelut olivat hyödyttömän näköiset ja lääkäri totesikin heti että Viivin maha on niin tiukkana ja piukeana, ettei usko pentujen pystyvän syntymään normaalisti. Näin ollen päätimme laittaa tonnilta jalat poikki, ja aloittaa Viivin leikkauksen. Yllätys, yö aikaan ei ollut leikkaus sali henkilökuntaa tai muitakaan, joten ei muuta kuin itselle myssy päähän, ja hengitys suojaimet ja apuun Pihlis KeTy.n kanssa. Ajattelin, että varmasti pökerryn kun en muutenkaan voi katsoa leikkaus kohtauksia missään ohjelmissa. Mutta, nyt oli pakko heittää omat fiilikset romulootaan, ja ajatella koiran parasta! Ja, hienostihan me selvittiin! Väkersin onneksi jotakin muuta, kun lekuri veti mahan auki. Ja, pian alkoi pentuja tulemaan! Kiirettä piti, kauhea meno ja sähläys, liukas lattia, lentävää verta, pentuja toisensa jälkeen, väsy, hiki, nälkä ja... Onnelliset ihmiset lopuksi!
En ajatellut että pentuja olisi noin paljon. En myöskään ajatellut, että ne säilyisi hengissä, mutta. Nyt kun olemme kotona olleet hetken, ja Viivi alkaa virkistymään, niin uskon, että kaikki menee oikein loistavasti! Viivillä ei tosin ole kuin muutama nisu kunnolla käytössä, joten, tarvitsimme apua.
Maailman kiltein ja hellusin podengo mamma, Dori, auttaa enemmän kuin mielellään! 2 pienintä tyttöstä siirtyi siis Dorin hoitoon, ainakin hetkeksi. Dori ei hetkeäkään epäillyt, vaan alkoi heti hoito puuhiin, ja otti omakseen pienet harmaat tyttelöt =) Hauska Dori :)

Wiipotteja siis syntyi 3 tyttöä ja 6 poikaa!
Kaikki enemmän tai vähemmän raitaisia ja sinisiä =) Ompa mukana yksi ihan harmaakin tai sininen narttu pentu =)

Kuvia tulee tässä;


Dori yltiö innokkaana uusien hoidokkien seurassa :)





Harmaat ottolapset =)



Viivi vauvojensa kanssa!

Värikirjoa piisaa!

Tuhannen iso kiitos apuri Pihlikselle! On ollut todella tarve hyvälle apukädelle. Tosin, Pihlis laski pennut piakkoin, ja sanoi "niitä on 11!!!" Meinasin pökertyä, mutta onneksi oma laskutaitoni pelasti, ja niitä olikin "Vain" 9... ;)

*

5 kommenttia:

Maahispoppoo kirjoitti...

Voi, miten ihania kuvia ja oma keinoemo kotona!
Onneksi kaikki on nyt menossa hyvään suuntaan.
Onhan teillä muutaman viikon päästä melkoinen vilske!

Marianne kirjoitti...

Paljon onnea vaaveista. Onneksi leikkaus sujui hyvin ja "vara-mami" oli jo valmiiksi paikalla.

KirsiS kirjoitti...

Tuo varamami asia on hienojuttu; hyvä Dori :)
Kannattaa siis jatkossakin tehdä kaikki pennut samaan syssyyn...
Minnikin oli aikanaan varamamin hoivissa ja hyvin tuli hoidettua :)

Meeji kirjoitti...

Voi ei! Mulle tollanen vauva! !! <3 :)

Maisa kirjoitti...

Oi, mitä pienokaisia!
Nopalta terveiset pienille podengo-sisko/veli-puolille <3
Ja kasvattajalle onnittelut, molemmista katraista!